HTML for begyndere – Sådan bliver du ekspert i HTML

- Skrevet af coupii

Er det første gang, du stifter bekendtskab med HTML, så er der rigtigt mange ting, du skal lære. At lære HTML kan i princippet sammenlignes med at lære et helt nyt sprog. Dog kan du glæde dig over, at HTML langt fra er det sværeste sprog at lære. Er du åben over for at lære noget nyt, så kan du sagtens blive ekspert i HTML inden for en vis tidshorisont.

Hvad er HTML?

HTML (Hyper Text Markup Language) er et kodesprog, som har til formål at strukturere indholdet på et website. HTML betragtes som det mest udbredte kodesprog, som bliver brugt på langt de fleste hjemmesider i hele verden. HTML kan bl.a. bruges til at markere tekst som en overskrift eller som brødtekst. Tilmed kan man bruge kodesproget til at arrangere en tekst i en tabel eller punktopstilling.
Hvordan bliver jeg god til HTML?

Først og fremmest skal du ikke forvente, at du bliver den bedste til HTML, blot fordi du har studeret det i et par uger. Det kræver nemlig, at du sætter dig grundigt ind i de mange begreber, koder og andre tekniske data.

1. Overvej en uddannelse inden for programmering – I dag findes der rigtigt mange uddannelser, hvor man kan lære at programmere. Det er vel at bemærke uddannelser, hvor ambitionen er at uddanne dygtige programmører. Du kan f.eks. læse til ”Programmør og systemudvikler”, hvis du synes, at det er sjovt at arbejde med koder. Det er en realitet, at der er mangel på programmører hos danske virksomheder, hvilket du kan drage nytte af. Der er i hvert fald gode muligheder for, at du kan få et job, når du er færdig med din uddannelse. Afhængig af hvilken uddannelse du tager, så skal du forvente, at det tager 2-5 år at læse til programmør.

2. Deltag i et kursus – Ønsker du ikke at tage en uddannelse på nuværende tidspunkt, så kan du også deltage i et af de mange kurser, der er fordelt over hele landet. Deltager man i et kursus, bliver man som regel introduceret for alt det basale om HTML. Du bliver altså ikke ekspert, men du får et godt indblik i, hvordan man arbejder med dette udbredte kodesprog.

Lav din egen hjemmeside og udvikl dine kompetencer

Man kan læse mange bøger, lytte til mange forelæsninger, se mange guides og lytte til mange lydbøger. Selvom det kan være effektivt, så skal du også huske at arbejde med HTML i praksis. Det kan du f.eks. gøre ved at lave din egen hjemmeside, hvor du kan teste og udvikle dine kompetencer. Jeg har f.eks. udviklet Coupii, som kan ses her, som er en hjemmeside, der deler de mest attraktive rabatkoder til danske webshops. Selvom jeg har haft visse udfordringer undervejs, så er det lykkedes mig at opbygge en flot og funktionel hjemmeside. Jeg har bl.a. opsat et system, hvor brugerne kan indsende rabatkoder til platformen


Denne artikel er læst 1114 gang(e).
Se flere artikler i kategorien HTML her.

 

Kommentarer til artiklen

Der er ingen kommentare til denne artikel.

 

Skriv en kommentar

Klik for at indsætte: Fed | Kursiv | Link | Billede | Citat | Liste | Kode