Har du brug for at kunne kode for at leve det søde liv?

- Skrevet af TroelsJ

Hej alle,
  Jeg har igennem den seneste årrække bygget nogle hjemmesider og webshops i min fritid. Desværre er de ikke begyndt at give det store afkast endnu trods ellers en ihærdig arbejdsindsats, så nu er jeg begyndt at tænke i andre baner og overveje at lære at programmere.

Hvorfor begynder vi at lære at kode? Har vi virkelig brug for det? Jeg vil mene, at man ikke har brug for at kunne kode i disse dage for at komme godt igang med en online virksomhed, og så på den anden side kan det alligevel være en stor fordel at kunne programmere.

Lad os tage nogle eksempler. Jeg har bygget en affiliate virksomhed, der sælger gyngestole, ud fra den betragtning, at det bliver mere og mere populært med en gyngestol i hjemmet. Gyngestolen.dk er således bygget i Flatsome Theme i min fritid. Hjemmesiden giver potentielle købere af gyngestole det store overblik over hvor i Danmark, man kan få de viste gyngestole. Dette sparer forbrugeren tid, hjælper møbelhuset til at få flere salg og sikrer mig en procentsats af salgsværdien.

Selvom Flatsome Theme er et fantastisk tema at arbejde i, og det har et hav af forskellige muligheder, er der bare nogle specielle ting og funktioner, som er bedre, hvis man selv koder eller får andre til at gøre for sig.  

Derfor har jeg ansat en programmør fra Rusland via UpWork.com til at lave alt det programmeringsarbejde, som jeg ikke selv kan. Tidligere har jeg haft indere fra Elance.com til at klare arbejdet, men dette var ikke nogen stor succes. Godt nok koster dette mere, end hvis jeg kunne klare det selv, men samtidig betyder det, at jeg kan fokusere på resten af arbejdet ved at bygge hjemmesiden. Det er især en fordel, hvis man i forvejen ikke har meget tid til rådighed. At ansætte andre til at lave det programmeringsarbejde, som man ikke selv kan, kan være en stor fordel. – I hvertfald hvis man kan tjene penge på det overordnet set!

Hvilket bringer mig til pointen i posten; At bygge en online virksomhed er ikke svært, men det er bare enormt tidskrævende. Som nævnt har jeg ikke den store indkomst på mine virksomheder endnu, og der er hele tiden en cost-benefit analyse, man bliver nødt til at foretage. “Betyder denne investering i tid og penge, at jeg kan blive tilsvarende belønnet i den anden ende?”.

I mit tilfælde er jeg begyndt at tænke mere og mere over, om jeg i virkeligheden skulle tage og lære programmering og så gå linjen ud med det. Under Guldfeberen i USA i 1800-tallet var det trods alt gerne dem, som solgte udstyret til guldvaskerne snarere end guldvaskerne selv, der tjente de gode penge. Man har altid brug for gode programmører, og hvis bare man har adgang til en internetforbindelse, kan man programmere for danske firmaer fra et hvilket som helst sted i verden. Derved vil man både kunne ordne opgaverne på sine egne hjemmesider, og man vil kunne arbejde for andre.

Det er tilmed også forholdsvis nemt at komme i gang med at programmere; eksempelvis lader Riddegarn.dk til at være et godt sted at begynde. Derudover findes der en masse gratis videoer og kurser på Youtube, som man vil kunne lære meget af. Man kan også tage kurser i JavaScript, som certificerer en til at programmere. Mulighederne for at lære at kode og komme til at arbejde med det bagefter er næsten uendelige. Så hvad venter jeg egentlig på? : )

Denne artikel er læst 611 gang(e).
Se flere artikler i kategorien Andet her.

 

Kommentarer til artiklen

Der er ingen kommentare til denne artikel.

 

Skriv en kommentar

Klik for at indsætte: Fed | Kursiv | Link | Billede | Citat | Liste | Kode